Perfectkeur

Veel data, veel structuur

Wat was de aanleiding voor het dataproject?

In de systemen was er een hoop data aanwezig. Het nadeel was alleen dat dit op veel verschillende plekken stond. Je moest alle data er dan ook zelf handmatig uithalen. Dit zorgde ervoor dat het enorm veel tijd kostte om de nuttige informatie uit de data te halen en dit moest anders. Daarnaast was er geen centraal punt, om de verhoudingen te zien.

Hoe ziet de oplossing er uit?

De doorlooptijd van het project is ongeveer drie maanden. Daarin is niet voltijd ontwikkeld aan het dashboard. Maar deze tijd was nodig om stapsgewijs alle data doelen te realiseren.

Dankzij het nieuwe dashboard hebben ze nu inzicht in de operationele activiteiten en ontdekken ze een stuk tijdbesparing. Bovendien zijn de verschillende facetten van de processen beter te vergelijken en worden er verbanden zichtbaar. De grootste winst behalen ze in tijdswinst door aantoonbaar betere keuzes te maken.

Het werken met één wens per keer/week was een absoluut pluspunt. Door het stapsgewijs opbouwen van het dashboard is het gemakkelijk te implementeren en in combinatie met de steeds terugkomende afspraken, kon er continu feedback gegeven- en verwerkt worden.

Antonie
Operationeel manager Perfectkeur